Logo-Lisette-Geel

Waarom je zelf jouw grootste blinde vlek bent

Foto bewegende bladeren met heldere kleuren - foto van Lisette Geel

Waarom je zelf jouw grootste blinde vlek bent

Waarom je zelf jouw grootste blinde vlek bent

Waarom je zelf jouw grootste blinde vlek bent

Waarom je zelf jouw grootste blinde vlek bent

Waarom je zelf jouw grootste blinde vlek bent

Waarom je zelf jouw grootste blinde vlek bent

Waarom je zelf jouw grootste blinde vlek bent

Wat terugkomt vooraf of tijdens iedere sessie die ik met klanten heb is: je kunt jezelf nooit helder zien. Dit omdat je het zelf heel gewoon vindt wat je doet. Het frustrerende vind ik dat dit voor mij ook geldt. Terwijl het toch mijn werk is om de essentie te zien, had (en heb) ik bij mezelf een blinde vlek.

Ik presenteerde mezelf jarenlang vooral als zacht en empathisch. Terwijl klanten al heel wat jaren woorden gebruiken als scherp, analytisch, bondig, doelgericht en dergelijke. Een ondernemer met wie ik nauw samenwerkte zei eens: ‘Liset, ik werk júist met je samen omdat je ook heel helder, zakelijk en doelgericht bent.’ En toch was die slimme, analytische kant van mezelf niet hoe ik mezelf openbaar, in woorden, liet zien.

Als ik nu terugkijk was het angst en onzekerheid die maakten dat ik niet voor deze eigenschappen ging staan. Wat nou als ik het niet waar kon maken? En daarin zag ik mezelf niet helder. Overtuigingen zaten me in de weg. Inmiddels heb ik dit achter me gelaten. Dus ja, ik ben zacht en empathisch, en ook helder en krachtig en analytisch. Precies de combinatie waarmee ik waarde lever aan de mensen met wie ik werk.

Je bent gewend aan jezelf

Ook als je geen last hebt van beperkende overtuigingen is het lastig om jezelf helder te zien. Wat je zelf doet, daarin ben je inmiddels je hele leven gewend. Wat je grootste waarde is, dat vind je zelf vaak heel gewoon.

Soms gebeurt het dat mensen dingen van je benoemen zodat je langzaam maar zeker wel een idee krijgt over jezelf. En soms ontdek je ineens iets waar je best bijzonder in bent. Maar wat is dan toch de rode draad? Je voelt het wel ergens, maar als je het probeert op te schrijven dan ontbreekt toch die eenheid.

Helder profiel

Mocht je een helder licht willen laten schijnen op je toegevoegde waarde en dit in woorden willen vatten, bel me dan zodat we kunnen bespreken wat ik voor je kan betekenen. Doorgaans volstaat een gesprek van twee uur om een helder profiel over je te schrijven met daarin verwoord wat jij op geheel eigen wijze aan de wereld te bieden hebt. Bekijk deze pagina als je meer wilt weten over de inhoud van een dergelijk gesprek.

Lees meer

Foto van roze chrysant dichtbij - foto van Lisette Geel
persoonlijke groei

Denkend aan vroeger

Ik hoor mezelf vaak vertellen over mijn oma Leida. Zoveel zelfs, dat mijn dochter inmiddels het gevoel heeft dat ze haar ook heeft gekend. Mijn

Lees verder »
in de natuur kom ik thuis
natuur

Thuis in de natuur

Thuis in de natuur   In het boek Walden van Thoreau – uitgegeven in 1854 – vertelt de auteur hoe hij een eigen huisje in

Lees verder »
Chat openen
Hallo 👋
Hoe kan ik je helpen?