Identiteitsgesprek & profiel

Wanneer we in ons werk iets over onszelf moeten vertellen of schrijven, vervallen we al snel in standaard bewoordingen. Vaak omdat we denken dat het de ander (uitsluitend) om onze vaardigheden gaat. En ook omdat we er niet goed bij stilstaan wat ons nu eigenlijk bijzonder maakt.

Wat jij biedt is een volmaakt geheel, bestaande uit je kennis, kwaliteiten, vaardigheden, talenten, werkervaring én vooral uit wat jou ‘jou’ maakt. Hoe je naar de dingen kijkt, hoe je ze aanpakt, hoe je manieren hebt gevonden die voor jou werken en hoe je jezelf manifesteert. Een combinatie van je expertise en dat wat je ten diepste bent als mens. Daarmee maak je het verschil voor een ander.

Wie ben je in je werk?

Wanneer anderen je vragen waarom ze juist met jou moeten werken, dan vragen zij eigenlijk niet naar wat je doet maar naar wie je bent. Mensen willen jou leren kennen. Ze willen weten wat voor persoon je bent en inschatten of het klikt. Dat gaat vaak vanzelf als je samen veel tijd doorbrengt, maar die tijd is er niet altijd. Dus heb je woorden, of liever nog: een verhaal nodig om anderen meer informatie over jezelf te geven. Een verhaal dat naadloos aansluit op wie jij bent en wat je de wereld biedt. Een verhaal over jouw manier, met jouw talenten, visie, denkbeelden en eigen wijsheid. Zo voelen mensen je essentie en je liefde voor wat je doet.

Wie je bent, dat is voor jezelf ‘normaal’. Je bent eenvoudigweg teveel aan jezelf gewend om je unieke waarde goed te onderscheiden. Maar voor een ander juist de reden om bij jou te zijn en met jou te willen werken. Het is mijn kracht om die wel te zien en om er woorden aan te geven.

Lisette Geel