Logo-Lisette-Geel

Nieuws

april 2024

Samenwerking Esmee Idee

Esmee Idee maakt aantrekkelijke interieurontwerpen. Bij haar ontwerpen betrekt ze soms ook mijn werk. Hier een voorbeeld. Mijn werk Dune Lake hangt aan de muur van een fijn huis. De foto is van Chiela.nl.  

Neem eens een kijkje op de site van Esmee! https://www.esmeeidee.nl/

Dunelake_LisetteGeel

maart 2024

Expositie Zeehuis Bergen 

Van 9 maart-9 mei hing mijn werk in het Zeehuis in Bergen. Ik exposeerde daar samen met Nico Berger. Het was een verrassend positieve ervaring. Wat een mooie plek! Werk verkocht en veel van mijn ansichtkaarten. 

zeehuis bergen

november 2023

Gedicht bij Essensuals 

Dirk Engelage heeft op zijn website Kwetal een gedicht gepubliceerd dat past bij mijn serie Essensuals. 

Het gaat zo: 

Subtiel, gesluierd,

dans die soms

verhuld onthult

heel even

iets te zien

dat dieper ligt

en raakt

tot op de huid

of verder nog

een werveling

van wat

van wie

misschien

Ik vind het een prachtig gedicht. Bovendien maakt het me heel blij wanneer het ene kunstwerk tot het andere leidt.

Kunstwerken Essentuals

november 2023

Boekomslag ‘Onverbloemd’

Enige tijd geleden kreeg ik een berichtje van Annet Beskers: ‘Ik moest vannacht ineens aan jou en jouw prachtige werk denken. Ik heb een boek geschreven waarbij ik aan het kijken ben naar een kaft voor mijn boek. Kan je mij terugbellen?’

Inmiddels is het boek er! Een mooi en puur verhaal ‘Onverbloemd’, over seksualiteit en intimiteit. Het werk dat Annet voor de voorkant heeft gekozen is een van de werken vanuit de serie Essensuals. Hier zie je het op de boekomslag. Voor mij klopt het. Meer lezen over het boek? Dat kan op de website van Annet

Boekomslag Onverbloemd

april 2023

Eerste workshop ICM in de duinen

In april van dit jaar gaf ik voor de eerste keer een fotografieworkshop (ICM- intentional camera movement) in de duinen van Egmond. Vijf enthousiaste vrouwen, een ‘vriendinnenfotoclub’, gingen met mij mee. Hun enthousiasme gaf me energie.

Data van nieuwe workshops zal ik via de nieuwsbrief met jullie delen. 

Workshop ICM-fotografie

juli-aug 2023

Deelname Little Art Deventer

Ik heb afgelopen winter intensief en met veel plezier gewerkt aan deze vier fotokunstwerken. Ze zijn in de zomermaanden te zien bij CaroArtGallery in Deventer, als onderdeel van de kunstexpositie Little Art 2023. Ik heb de reeks genoemd: Essensuals. Een ode aan het leven, de liefde en de vruchtbaarheid. Ze komen voort uit een moment dat ik tulpen fotografeerde en ineens de sensualiteit van de bloemen zag. Ik voel me altijd al een met de natuur, en op dat moment nóg meer. 
 
Tijdens de expositie Little Art ​presenteren 43 kunstenaars zich met een serie van 4 kunstwerken in het formaat 20×20 cm.

Van 2 juli t/m 31 augustus 2023 ben je van harte welkom bij de galerie. Dus ben je in Deventer? Kom gerust even langs. 

Kunstwerken Essentuals

november 2022

Artikel over mijn werk op Struinkunst.nl

Lisette Marije Eisenga van het mooie platform Struinkunst wijdde een artikel aan mij en mijn werk. Blij mee! Klik ‘artikel’ aan en lees het stuk op haar website. 

‘Lisette Geel maakt al dwalend door de natuur abstracte foto’s. Ze is vooral te vinden in de duinen en op het strand. Met haar zintuigen en haar fototoestel maakt ze, met de natuur als materiaal, fotokunst.’

Bewegende foto van grasland met roze en oranje

september 2022

Deelname Kunst10daagse Bergen

Bergen (NH) kent ieder jaar in oktober de Kunst10daagse. Veel ateliers, winkels, restaurants hangen vol met werk van bekende en minder bekende kunstenaars. Van vrijdag 21 oktober t/m zondag 30 oktober zijn bezoekers welkom in het dorp om zich te laten raken en inspireren. Wil je graag een foto aan de muur en ben je benieuwd naar mijn werk? Kom gerust langs.

Mijn foto’s zullen te zien zijn bij Siratal Mode, Stationsstraat 8, Bergen. Eigenaresse Nissa combineert mijn werk met haar kleurrijke modecollectie. Ik kijk ernaar uit! https://dekunst10daagse.nl/

Bewegende foto van waterlelies - foto Lisette Geel

16 augustus 2022

Interview 

Petra Hiemstra van Haagse Hoogvliegers heeft deze maand een mooi artikel opgenomen over mijn werk. Lees het hier. 

Citaat: ‘Goed fotograferen begint bij luisteren naar en gehoor geven aan je eigen talenten, stelt Lisette. “Mijn fotografische oog heb ik vermoedelijk altijd al gehad. Als puber hielp fotograferen mij om in groepen een plek te vinden die me paste. Op kamp bijvoorbeeld. Door te fotograferen hoorde ik er wel bij, maar kon ik vooral vanaf de zijlijn participeren en bleef ik tegelijkertijd ‘lucht, ruimte en overzicht’ houden. Dat voelde fijn. In mijn werk als strategisch communicatiespecialist heb ik er lang veel plezier in gehad om voor klanten aansprekende teksten en beelden te maken, die de essentie vangen van wat ze willen zeggen. Toch was de stap naar het maken van abstracte fotografie groot. Om te fotograferen zoals ik nu doe, was het belangrijkste dat ik ging durven.’

logo Haagse Hoogvliegers

juni 2022

Ontwerp kussens

Vanaf eind juni 2022 zijn drie foto’s van mij ook verkrijgbaar als sierkussens. Je vindt ze hier bij Etsy.

 

Twee kussens met abstracte fotoafdruk

april 2022

Advies Lightfall II

In april benaderde een gezin mij voor advies bij hen thuis omdat ze een van mijn fotowerken aan de muur wilden. Een geweldige eer. Het werd het schilderij Lightfall II.

Woonkamer met fotokunst aan de muur
maart 2022

Kunstveiling Oekraïne

Voor de mensen die slachtoffer zijn van de oorlog in Oekraïne werd in maart een kunstveiling gehouden. Ik heb ook een van mijn werken ingebracht. Het ging om dit werk: Eye.
Abstracte foto van bewegende, lichtgevende draden

maart 2022

Foto voor Oekraïne

Een van mijn foto’s heb ik op mooi papier laten afdrukken. Dit om geld voor Oekraïne in te zamelen.

Het is een foto van het wateroppervlak van het IJsselmeer, gemaakt op een zomerdag in 2021. Deels in de zon, deels in de schaduw. Een foto die  de Oekraïense vlag toont, natuurlijk. Maar ook een foto die laat zien dat er altijd een zon- en schaduwzijde zijn. 

Foto van water IJsselmeer in geel en blauw als de vlag van Oekraïne

december 2021

Certificaat van erkenning 

In december ontving ik een certificaat van de Luxembourg Art Prize, een internationale kunstwedstrijd. Pinacothèque, een museum in Luxemburg, reikt voor het jaar van deelname een certificaat van artistieke verdienste uit aan kunstenaars die zich kwalitatief hebben onderscheiden. 

november 2021

Pak je kunst

Vanaf november 2021 zijn kleine kunstwerkjes van mij te vinden in de automaat van Pak je Kunst in de bibliotheek in Alkmaar.

Bekijk het landelijke initiatief.

Foto van gele strepen, vloeiend. Abstracte foto Lisette Geel

mei 2021

Modern Dutch Art

In mei 2021 benaderde Stefan Koopman van Modern Dutch Art mij omdat hij mijn foto’s wilde verkopen via Modern Dutch Art. Het begin van een fijne samenwerking. 

Mijn werk vind je via de directe url www.lisettegeel.com

 

LOGO MODERN DUTCH ART

Contact

Jan Dirk z’n Dal 77
1931 DL Egmond aan Zee

T: 06 – 55 89 84 05
E: Lisette Geel

KvK: 67389228

Klik hier voor het privacybeleid

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Chat openen
Hallo 👋
Hoe kan ik je helpen?