Logo-Lisette-Geel

Ervaringen van klanten

Foto van lichtgevende draden - foto van Lisette Geel
Helmgras

6 maanden geleden gaven mijn broer en Costaricaanse schoonzus elkaar het ja-woord. Hun prachtige liefde werd bezegeld met een onvergetelijke bruiloft in Costa Rica. 

Ik wilde hen een huwelijkskado met een boodschap geven, en ik vond deze in één de foto’s van Lisette Geel. De foto die ik koos is een prachtige abstracte weergave van helmgras, gefotografeerd met een schilderachtig ICM-effect.

Het feit dat het helmgras betreft, en dat ik dat niet direct thuis kon brengen, deed mij glimlachen. Helmgras heb ik namelijk altijd al bijzonder mooi gevonden. Grijsgroene aren die prachtig afsteken tegen lichtgeel duinzand, naast een altijd veranderende lucht, een weidse blik op zee. Een plek waar ik mezelf heel erg thuis voel.

Helmgras, leerde ik al vroeg in mijn jeugd, houdt het zand van de duinen bij elkaar, zodat het achterliggende land beschermd wordt tegen eventueel wassend water. De plant produceert lange wortelstokken en waar deze wortelstokken met licht in aanraking komen ontstaat een nieuwe spruit. De duinen zijn beschermd natuurgebied, je banjert er niet doorheen, uit respect voor al wat er leeft en voor de functie die het heeft.

Ik vind het een prachtige metafoor voor de liefde. Helmgras als luchtige, liefdevolle lijm om alle losse zandkorrels, alles wat belangrijk is en wat je met elkaar deelt, bij elkaar te houden. Het leven brengt onverwachte stormen en het is allerminst vanzelfsprekend om ervoor te kiezen als helmgras te zijn. Om te blijven, ook als het moeilijk wordt.

Lisette heeft dit voor mijn gevoel dynamisch en trefzeker weten te vangen in licht. Alles wat ik in deze foto zie, wens ik mijn broer en lievelingszuster van harte toe.

Jacinta van Hesselingen
Abstracte foto van bewegende, lichtgevende draden

Wij kwamen dit werk per toeval tegen en waren er meteen door gegrepen. Hoewel het vlak is zit er een beleving van structuur en beweging in.

Eye is in onze optiek echt een blikvanger zonder opzichtig te zijn. Je loopt er niet langs zonder het even te bewonderen. Het pakt je ogen. Daarbij kregen we de kans om van de kunstenares het verhaal erachter te horen. Hoe dit tot stand is gekomen, waar het vandaan komt. Dit alles maakt het helemaal compleet. 

Wij zijn ontzettend blij dat dit prachtige werk een plekje in ons huis heeft!! En sluiten niet uit dat het alleen bij deze zal blijven, de andere werken spreken ons ook erg aan. Wat een toevallige vondst toch met zich mee kan brengen!

Nicky van Alphen

Foto van lichtgevende draden - foto van Lisette Geel
Bij toeval zag ik werk van Lisette op internet, ze maakt hele mooie foto’s. Vooral “Oscar” trok mijn aandacht. Ik ben vlakbij zee en de duinen opgegroeid en deze foto doet me daaraan denken. “Oscar” hangt op een mooie plek in onze woonkamer en als ik naar “hem” kijk ruik ik de zee.

Judith van de Wint

Foto van lichtgevende draden - foto van Lisette Geel
Bij toeval zag ik werk van Lisette op internet, ze maakt hele mooie foto’s. Vooral “Oscar” trok mijn aandacht. Ik ben vlakbij zee en de duinen opgegroeid en deze foto doet me daaraan denken. “Oscar” hangt op een mooie plek in onze woonkamer en als ik naar “hem” kijk ruik ik de zee.

Judith van de Wint

Chat openen
Hallo 👋
Hoe kan ik je helpen?