Bloemen bij een fjord in Denemarken

Zichtbaar zijn zoals je bent – een coach die nieuwe werelden ontdekt

Gisteren ontmoette ik iemand die net was gestart als zelfstandig coach. Ze was bezig met haar website. Wat wilde ze daarop zetten en waarover zou ze gaan bloggen? Want hoe vertel je wat jou uniek maakt en wat je te bieden hebt? Kortom: hoe word je zichtbaar zoals je bent?

In dat gesprek kwamen we tot een aantal elementen die haar typeren. Niet alleen in haar vak, maar ook als mens. Ze is bijvoorbeeld oprecht benieuwd naar mooie plekken in de wereld. Op haar vrije dagen trekt ze er graag alleen op uit. In Amsterdam heeft ze zelfs een fiets staan waarmee ze nieuwe buurten ontdekt. Vooral gekke winkeltjes en bijzondere eettentjes.

Haar blogs zouden heel goed over deze ontdekkingstochten kunnen gaan, waarna ze vervolgens een bruggetje kan slaan naar haar coaching. Want hoe fijn is het als je een coach hebt dat die ook oprecht nieuwsgierig is naar jou?

Zichtbaar als jezelf

Hoe zorgt ze dat ook haar website die nieuwsgierigheid uitademt? Dat alles kan zitten in de juiste woorden (en dan niet het woord nieuwsgierigheid noemen maar in de tekst nieuwsgierig ZIJN), maar ook in alles wat er staat. En behalve nieuwsgierigheid heeft deze coach meer mooie waarden en eigenschappen én haar specifieke coachingsvaardigheden. Een uniek mix die ze kan laten zien aan potentiële klanten en relaties.

Gewoon is heel bijzonder

Veel mensen vinden het lastig om de aandacht op zichzelf te richten en om de woorden te vinden die henzelf typeren. Het gevolg is dat veel online teksten en profielen niet helemaal overeen komen met wie we zijn of welke betekenis we (willen) hebben in de wereld.

Daarnaast kun je jezelf nooit helemaal zelf zien. Wat anderen in je bewonderen is meestal voor jezelf de gewoonste zaak van de wereld. Daarom is het goed om gewoon eens aan anderen te vragen wat ze zo bijzonder van je vinden. Zie je een rode draad? Koppel dat eens aan wat je doet.

Meer weten over jezelf profileren vanuit je kern? Stuur me een berichtje.

Meer weten over jezelf kwetsbaar opstellen? Kijk bijvoorbeeld deze video van Brene Brown. Mijn favoriet.