Waarom ik geloof in ‘de bedoeling’

Het intrigeert mij mateloos: de bedoeling.

Wat is de bedoeling van mij, van jou, van de ander die we al dan niet kennen?

Ik geloof dat we allemaal iets goed kunnen dat we tegelijk ook leuk vinden. Iets waar we voldoening uithalen. Iets dat we jaren achtereen kunnen doen of zelfs ons hele leven dat ons moeiteloos afgaat, dat bij ons hoort.

Dat ik geloof dat mensen vanuit hun bedoeling zouden moeten leven, komt van diep. Ik heb in mijn jeugd namelijk van heel dichtbij mogen zien wat er gebeurt als iemand niet vanuit de bedoeling leeft.

Een paar jaar geleden hoorde ik mezelf tegen iemand zeggen: als mijn vader echt vanuit zijn essentie had kunnen leven, was het allemaal wel goed gekomen. Ik schrok. Ineens besefte ik dat dit is wat er achter mijn werk zit; als je maar echt vanuit je bedoeling je leven kunt leven, dan komt het goed. Dat is er energie, dan stroomt het. Ja, dan ben je misschien wel gelukkig.

Dat is blijkbaar wat ik geloof.

Mijn vader was een getalenteerd man. Hij groeide op in een muzikale familie, kon alle instrumenten bespelen zonder noten te lezen en kon goed en grappig schrijven. En hij verzon verhaaltjes voor het slapengaan. Meestal met een boodschap. Over Loesje Lammetje die jam wilde als ze pindakaas kreeg en andersom. Over Otto de Olifant die dieren in het bos natspoot met zijn slurf en het goed moest maken… Wijze lessen voor mij als kleine dochter. Ook kon hij goed fotograferen en heeft hij zelfs een tijdje zijn eigen foto’s ontwikkeld. Hij hield ontzettend van kinderen, kon heel goed moppen vertellen en liedjes zingen en… Och, hij kon van alles.

Echter; al vroeg werd hij naar een technische school gestuurd en hij moest daarna hard werken om daar een succes van te maken. Hij had een eigen installatiebedrijf, heeft zelfs prijzen gewonnen voor zijn verkoopactiviteiten. Alleen lag zijn hart daar niet. En al vroeg in z’n leven was hij vaak somber. Ik ga niet speculeren over waardoor het uiteindelijk mis ging met hem. Waardoor hij al zijn levenslust verloor en ging drinken. Waardoor alles anders werd.

Ik wil het erover hebben wat dit betekent voor mij en mijn bedoeling. Mijn bedoeling is het om anderen bij zichzelf en hun waarde te brengen. Dat is wie ik ben en waarin ik ook met heel mijn hart geloof. Iedereen heeft het in zich om een bezield leven te leiden, waarmee hij van waarde is voor zichzelf en de mensen om zich heen.

Ik heb lang gedacht dat persoonlijke ontwikkeling en jezelf leren kennen een soort ‘egodingetje’ was. Kijk eens hoe belangrijk ik ben… Waarom zou je niet beter een ander kunnen helpen?

Tegenwoordig denk ik daar anders over. Dat komt omdat ik merk hoe ik in het leven sta sinds ik mezelf – met hulp van anderen – ontwikkel. Ik blijk mijzelf en mijn bedoeling heel goed te kunnen gebruiken om voor anderen waarde toe te voegen. Dus als een soort olievlek helpt het investeren in mezelf mij om ook anderen op weg te helpen. Zichzelf te leren kennen en zich op die manier te verbinden met hun bezieling en vervolgens met anderen. Dat is wat mij oprecht vervult.

Spread the love…

Waar kan dat toe leiden?

Wanneer je vanuit je bedoeling leeft en werkt dan voelt het of alles ‘klopt’. Dan krijg je vleugels. Dan voel je je gelukkig met jezelf en met je leven en valt het je gemakkelijker om om te gaan met zaken die lastig of pijnlijk zijn. Ik geloof zelfs dat je ogen er meer van gaan stralen als je werkt vanuit je bedoeling. Behalve dat dit voelt als een werkelijk vervuld leven, leidt het ook tot meer oprecht contact met anderen, met je familie, vrienden, klanten, relaties en alle anderen om je heen.

 

Lees ook

 

https://lisettegeel.nl/hoe-we-kunnen-leren-over-onszelf/

BewarenBewaren