Oude muur met sneeuw erop waar vogelpootjes instaan, als de weg die de vogel gaat

Een rode draad voor het multitalent

Multitalenten die prima in hun vel zitten, genieten meestal volop van hun veelzijdigheid. Maar het komt ook vaak genoeg voor dat ze het gevoel hebben dat ze eigenlijk helemaal niks kunnen omdat ze ‘nergens goed in zijn’. Tot het moment dat ze ontdekken dat juist hun veelzijdigheid hun kracht is . Hoe vind je de rode draad als multitalent?

Wanneer een veelzijdig persoon zichzelf moet verkopen, zorgt dat voor heel wat denkwerk. Vertel ik nu alles op mijn sollicitatiegesprek of zal ik het schilderen, hiken, auto’s repareren en Grieks leren maar weglaten?

Die rode draad in de veelheid ontdekken

De kunst is om in dat gevarieerde verhaal een rode draad te ontdekken. Wanneer dat lukt, kun je alles wat je doet daaraan ophangen en is het veel gemakkelijker om je boodschap over wie je bent en wat je doet over te brengen. Zo heb ik een klant die een prachtige (interim-)carrière heeft in een sector waarin ze moeiteloos aan het werk is. Maar ze wilde iets anders en ze wist niet hoe ze dat moest aanpakken. Ze beheerste dat ‘nieuwe’ wel, maar zag niet hoe de ervaring in haar ‘oude werk’ haar hierin kon helpen.

Een gesprek en een nieuw LinkedIn-profiel bleken genoeg voor haar; binnen drie weken vond ze een nieuwe baan in de gewenste richting. Meer weten over het vinden van jouw rode draad? Stuur me een berichtje.

Boekentip

In het boek Meer dan intelligent staan valkuilen centraal die slimme mensen tegenkomen en tips hoe je hiermee om kunt gaan. Een mooi boek!

Boek Meer dan intelligent