Slakkenhuisje als teken van jezelf verbergen

‘Als ik maar geen spreker hoef te zijn’ (zegt een onzekere klant)

Een van mijn klanten is een coach die last heeft  van onzekerheid. Niet in de gesprekken met klanten, maar wel bij naar buiten treden voor grotere groepen en op haar website en social media. Ze wil ook mensen coachen die onzeker zijn, maar haar eigen onzekerheid maakte dat ze draalde. Dat zag ik terug in te lange teksten zonder bezieling.

Ik vroeg haar: wat heb je zelf gedaan om met die onzekerheid om te gaan? En terwijl ze dat vertelde begonnen haar ogen te stralen. Daar had ze wel heel veel ideeën over (die ik niet ga verklappen natuurlijk, want dat gaat ze zelf doen met de content die ze aan gaat bieden :-)).

Bezieling ontdekken

Wat ik wel kan zeggen: ze wist dat actielijstjes haar helpen om haar doelen toch te bereiken, ondanks haar angst. Twee dagen na ons gesprek zag ik de ene update na de andere verschijnen op social media en ineens zag ik de bezieling wél. En gisteren gaf ze toe: ik wil eigenlijk gewoon de expert worden op dit gebied. We hebben gesproken over de vormen van marketing die bij haar passen, want je begrijpt: ‘Als ik maar geen spreker hoef te zijn’. Nee, zeker niet. Maar een e-book schudt ze zo uit haar mouw.

‘Ik wil eigenlijk gewoon expert worden’

Mocht je zelf onzeker zijn en naar een coach zoeken die ervaringsdeskundige is en er iedere dag opnieuw beter mee kan dealen? Laat het me weten. En ben je op zoek naar wat jouw toegevoegde waarde is en zoek je de woorden die dat verhaal vertellen? Bel of mail me dan ook even…