In het contact met een ander ontmoet je jezelf

Doordat er de laatste maanden meer tijd is gekomen, heeft een van mijn zakelijke relaties zich op een bijzondere manier  ontwikkeld. Henriette is styliste en wij volgen elkaar al een paar jaar online. Wat we delen is dat we allebei werken ‘vanuit wie je werkelijk bent’. Ik geef er woorden aan, Henriëtte zorgt dat je kleding een verlengstuk is van jezelf.

We Skypen sinds het begin van de crisis regelmatig. Laatst hadden we weer een moment samen en het trof me dat we allebei een aantekeningenboekje hadden klaarliggen om de vele ideeën die het gesprek opleverde, vast te kunnen leggen. Dat was dus blijkbaar al een gegeven.

‘Kan mij het schelen, ik doe het gewoon’

Henriëtte Visser

Henriëtte Visser, Studio Mosk

Waar gaan die gesprekken dan over? We bemerken beiden bij onszelf een gevoel van ‘kan mij het schelen, ik doe het gewoon’. Weg met de comfortzone, gewoon gáán! Weg met binnen of buiten de lijntjes: gewoon kleuren. Zo is zij begonnen met stylingtips op Facebook en ik met het delen van tips over hoe ik naar de wereld kijk. Juist dat gaan doen waar we zin in hebben, maakt dat we nog veel meer ideeën krijgen om dingen in de wereld te zetten. Dingen die we ‘eigenlijk’ allang wilden, maar niet deden (iets met kop en maaiveld).

Wat we ook leerden

Een ander inzicht dat we besproken hebben is dit: in het contact met een ander ontmoet je je jezelf. Diegene is per definitie iemand die anders naar de wereld kijkt dan jij. Met een andere familie, een andere opvoeding, andere overtuigingen en andere ervaringen. En met andere associaties. Dus hoe mooi is het om met een ander mens van gedachten te wisselen, open te staan voor zijn belevingswereld en te kijken wat dat in jezelf oproept.

We spiegelen elkaar en inspireren elkaar met deze gesprekken. Ons creatieve hart gaat er luider van bonzen. We denken over wat we willen meenemen uit deze periode, wat we ander gaan doen in de toekomst. Al met al: de gesprekken vloeien, stromen, zetten aan.

Meer weten?

Neem eens een kijkje op de site van Henriëtte: Studio Mosk

Lees ook: In een hokje, alsjeblieft niet, Keep going: over creëren in goede en slechte tijden