Alleen op reis

Het idee om alleen naar Denemarken te gaan ontstond twee jaar geleden. Geen idee waarom. Misschien begon het wel gewoon bij Deense Netflix-series. De taal intrigeerde me. Een tijdje leerde ik iedere avond Deense woordjes met een app. Leuk, maar dat voelde ook zinloos. Wat moet je met Deens als je nooit naar Denemarken gaat?

Mijn plan was te gaan zodra Lauren eindexamen had gedaan. En dat deed ik. Alleen op vakantie vond ik fantastisch. Ik heb zoveel over mezelf geleerd, over hoe ik graag mijn vakanties doorbreng, hoe ik vooral hou van niet plannen, maar ontdekken. Dat wist ik natuurlijk wel, maar nu merkte ik ook wat dat deed als ik dat de hele tijd kon doen. Het gaf een grenzeloze energie en levenslust. Ik ging laat slapen maar werd om vijf uur alweer wakker van de zon, vol zin om nieuwe dingen te ontdekken. Iedere dag op een andere plek, kriskras door het land. Slapen in B&B’s, fietsen in de regen in Kopenhagen, klimmen op de krijtrotsen op Møn, genieten van het licht rond Kerteminde, logeren bij een vriendin, energie krijgen van de kunst van Johannes Larsen. Blij verrast door onverwachte kunst in kerkjes en kathedralen. Denemarken is een fijn land.

Weer thuis, vol energie en zin!